Acasă Afaceri Controalele ITM Dâmbovița au continuat și în septembrie. Citește rezultatele lor aici!

Controalele ITM Dâmbovița au continuat și în septembrie. Citește rezultatele lor aici!

126
0

COMUNICAT DE PRESĂ – ACTIVITATE SEPTEMBRIE 2020

În cursul lunii septembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control intense atât în timpul zilei cât și în timpul nopții, în zilele lucrătoare și în week-end, prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 129 controale în urma cărora 16 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 144.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, neacordarea sporului de noapte, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, ambalare produse făinoase, alimentație publică. Au fost identificate 6 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare iar pentru 2 persoane nu au fost transmise contractele individuale de muncă în registrul general de evidentă a salariaților în termenul legal la inspectoratul teritorial de muncă.

Activitatea inspectoratului privind securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor a avut ca scop conștientizarea angajatorilor cu privire la riscurile de contaminare cu virusul SARS CoV 2. Astfel, verificarea efectuării triajului epidemiologic și a evaluării riscului epidemiologic de către medicul de medicina muncii au constituit o prioritate în acțiunile inspectorilor de muncă.

 Rezultatele obținute în urma verificărilor din punct de vedere al securității şi sănătății în muncă au fost următoarele: 71 controale efectuate, 136 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 136 sancțiuni contravenționale aplicate.

Inspector şef,

Marius Lixandru

Articolul precedentJandarmii dâmbovițeni verifică respectarea măsurilor ce pot opri răspândirea epidemiei de coronavirus!
Articolul următorAtenție, șoferi! Pe 13 octombrie, transport agabaritic pe ruta Fieni – DN 71 – Sinaia