Acasă Poliția informează! Cetățeni, fiți responsabili ! Respectați măsurile de protecție împotriva răspândirii epidemiei de...

Cetățeni, fiți responsabili ! Respectați măsurile de protecție împotriva răspândirii epidemiei de COVID 19!

102
0

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19)

În perioada 10-11 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost organizate 48 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 329 de obiective/locații și au fost legitimate peste 3.800 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 606 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 811 de mijloace de transport, 231 dintre acestea fiind pentru transportul public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă, măsurile de protecție individuală și cele de distanțare fizică.

Articolul precedent13 octombrie – Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Informării Preventive
Articolul următorBani nerambursabili de la Guvern pentru IMM-uri!