Acasă Afaceri Captură a inspectorilor antifraudă de aproape 2,5 tone de tutun brut ce...

Captură a inspectorilor antifraudă de aproape 2,5 tone de tutun brut ce tranzita clandestin țara

115
0

Transport clandestin de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă  în data de 2 septembrie

            Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în urma activității de monitorizare la Punctul  de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinația Polonia, urmând a ieși din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

            Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autoritățile poloneze au transmis că firma declarată și înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacție cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confiște tutunul transportant și să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac.

            Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor, inclusiv accize,  este în cuantum de două milioane de lei.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmbovița

Articolul precedent4 – 5 septembrie 2020 – a doua ediție a HE.RO Virtual Exhibition
Articolul următorPe 8 septembrie, de Sfânta Maria, spectacol folcloric extraordinar ”De drag, Mărie, de drag…”