Acasă Sărbătoare “Azi e Dragobetele, se sărută fetele!”

“Azi e Dragobetele, se sărută fetele!”

167
0
Flori Dragobete

Dacă nu ai știut, află acum: azi e Dragobetele, adică sărbătoarea românească a dragostei!

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc încă din vechime, în fiecare an, Dragobetele. Mitologia românească îl are pe Dragobete ca zeu al tinereții, al veseliei dar, mai ales, al iubirii. 24 februarie, ziua de Dragobete coincide cu sărbătoarea ortodoxă a Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Cu toate acestea Dragobetele este o sărbătoare ce se trage din cultura romană, Dragobetele fiind un personaj transmis chiar de la vechii daci, din generație în generație, și, mai apoi, transformat în protector al tinerilor și patron al iubirii.

Legendele populare românești îl identifică pe Dragobete cu fiul babei Dochia, prezentându-l ca pe un tânăr chipeș și iubăreț, ce avea obiceiul de a seduce femeile care-i ieșeau in cale. În zilele noastre, Dragobetele este pentru români un simbol suprem al dragostei.

Dând click aici poți afla mai multe despre Dragobete și cum se sărbătorește în mod tradițional. Între timp nu uita să-i pregătești un cadou celui/celei pe care îl sau o iubești. Bineînțeles că i-ai dat un cadou frumos de Valentine’s Day, pe 14 februarie, dar de atunci au trecut zece zile, florile sau ofilit și nu ar strica să-i oferi un buchet proaspăt chiar azi.

La mulți ani!

Articolul precedentAfaceri + Publicitate + Sebitoriale = Profit!
Articolul următorUite cum poți să te ferești de coronavirus!