Acasă Poliția informează! Au început săptămâna cu stângul: 259 de dâmbovițeni amendați ieri pentru neportul...

Au început săptămâna cu stângul: 259 de dâmbovițeni amendați ieri pentru neportul măștii de protecție în spații publice

8
0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020

Pe parcursul zilei de ieri, 23 noiembrie a.c., polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au desfășurat noi activități pentru siguranța cetățenilor, combaterea unor fapte antisociale și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

 La activități au acționat peste 300 de efective, fiind legitimate peste 3000 de persoane.

Totodată, au fost desfășurate activități de control în 124 de mijloace de transport public în comun și au fost verificate 256 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru limitarea infecției cu virusul Sars-CoV-2.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.500 de lei, din care 259 pentru neportul măștii de protecție.

Activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

De asemenea, în intervalul orar 23:00-05:00, polițiștii au acționat pentru a verifica modul în care se respectă restricțiile privind deplasările în afara locuințelor.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.