Acasă Important Au început să vină facturile!

Au început să vină facturile!

170
0

De azi, sau poate de ieri, au început să vină facturile. Implacabilele scrisori de ”dragoste” financiară vor sosi și la tine, și la mine, și la ea, și la el. Pământul se învârte, lumea se luptă cu pandemia de coronavirus, facturile sosesc din nou! Simplu, evident că e simplu, pentru că tu ai contract cu furnizorul X de energie electrică, furnizorul Y de apă, furnizorul Z de telefonie mobilă, și tot așa. Utilități gratuite nu prea sunt pe lumea asta, așa că facturile ne amintesc cât am consumat, cât am cheltuit, cât trebuie să plătim. Și asta trebuie să și facem, să plătim facturile, la timp, bineînțeles. Nu te lăsa amăgit de promisiuni de ”amânare”, nu te ajută cu nimic să faci asta. Chibzuiește, calculează, adună, scade, înmulțește și împarte, apoi, desigur, plătește!

Ai consumat, plătește, ai beneficiat, plătește! Vei mai consuma, vei mai beneficia! Nu vrei ca furnizorul să dea faliment, nu-i așa?

PS – Tema mobilizatoare a acestui articol ne-a fost sugerată de o discuție telefonică având-o ca interlocutoare pe o bunicuță simpatică foc, și care tocmai învățase cum să-și plătească facturile… ONLINE! Nu avem cum să redăm integral frumoasa conversație, dar ideea de bază era cea din rândurile de mai sus!

Articolul precedentPe cine ai întrebat azi: ”Cu ce pot să te ajut?”
Articolul următorTârgoviște – primăvară admirată din… casă