Acasă Important Au început înscrierile în clasa pregătitoare

Au început înscrierile în clasa pregătitoare

157
3
Clasa pregătitoare

Ai un copil, băiețel sau fetiță, care a împlinit deja, sau urmează să împlinească frumoasa vârstă de 6 ani până pe data de 31 august 2020, inclusiv? Să-ți trăiască, să fie sănătos și să ajungă departe! Dar e ceva ce trebuie neapărat să știi, dacă nu ai aflat pînă acum! Trebuie în mod obligatoriu să-ți înscrii copilul care împlinește șase ani până la 31 august în clasa pregătitoare. E obligatoriu, dar stai liniștit, mai este timp destul.

Astăzi, 4 martie, a debutat doar prima etapă din procesul de completare și validare a cererilor de înscriere, iar această primă etapă durează până pe data de 23 martie 2020. Dacă nu ai știut, de pe 25 februarie au început pregătirile, și, până pe data de 9 martie, fiecare unitate de învățământ care are clase pregătitoare a organizat sau va organiza un eveniment de informare și consiliere a părinților. Tot în această perioadă se realizează și evaluarea psihosomatică a copiilor care vor mplini vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2020, și pe care părinții vor să-i înscrie în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021.

Mai multe detalii găsești pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, mai precis, aici.

Mai trebuie să știi că vei avea un loc garantat pentru copilul tău în școala de circumscripție, aproape de domiciliul vostru. Dacă, totuși preferi să mergi kilometri întregi dimineața, la dus, și apoi, la amiază, la întors, cu mașina, probabil, atunci îți poți înmatricula copilul acolo, în limita locurilor libere, dar, dacă se înscriu mai mulți copii decât locurile disponibile acolo, pot interveni criterii generale și criterii specifice de departajare. Informează-te aici, și decide în cunoștință de cauză.

Există și un serviciu gratuit de tip Telverde, număr de  telefon la care poți apela gratuit pentru a primi mai multe informații: 0800816245, în intervalul orar 8.00-18.00, de luni până joi, iar vinerea, între orele 8.00 – 14.00.

Mult succes la înscriere, dar, mai ales, la învățătură în primul an de școală, și, bineînțeles, în toți ceilalți!

Articolul precedentSuper tare! Super tare! Șpaga mea e cea mai mare!
Articolul următorÎți place OCRU? Hai la concert!