Acasă Made in Târgoviște Au decorat studiouri TV, acum fac viziere de protecție

Au decorat studiouri TV, acum fac viziere de protecție

1775
1
Vizera produsă de Showmine Târgoviște

În aceste zile de grele încercări prin care trec mai ales medicii, asistenții medicali și tot personalul din sistemul de sănătate, dar și o mulțime de polițiști, jandarmi, pompieri, șoferi, curieri, poștași, vânzători, fiecare având un rol esențial în buna gestionare a situației de criză generată de epidemia de coronavirus COVID 19, în aceste zile tensionate, se pun la încercare și calități umane ca generozitatea, altruismul, implicarea. Știrile aproape incredibile de ieri, cu demisii de medici și asistenți medicali, au umbrit eforturile majorității personalului din sistemul de sănătate, oameni cu suflet și devotament pentru semeni și pentru meseria nobilă pe care și-au ales-o. Aceștia sunt în prima linie a luptei cu epidemia de coronavirus, secondați de forțele de ordine și administrațiile locale. Lipsurile știute și cele mai puțin știute au ajuns în prim plan, dar, în loc de lamentări și dezbateri sterile, unii au ales să se implice, chiar fără să fie nevoie de chemarea cuiva anume.

Mă bucur să dau de știre tuturor că Târgoviștea este pe harta încă nedesenată a orașelor care se mobilizează singure pentru a trece cu bine de această situație de criză. Autoritățile fac ce știu ele, sau nu prea fac, dar oamenii de bine nu așteaptă să pice de la ”Stăpânire” ajutorul și soluțiile de rezolvare a problemelor. Și sunt și destui târgovișteni printre ei, spre norocul și mândria noastră!

Showmine Târgoviște

Azi voi relata, în exclusivitate, despre implicarea deosebită a unei firme din Târgoviște în lupta cu epidemia de coronavirus. Este vorba despre firma Showmine Tech SRL, o firmă ce se ocupă, pe scurt, cu sisteme fotovoltaice, iluminat cu LEd și instalații electrice. Mai pe larg, Showmine oferă o gamă variată de produse de iluminat moderne, cum ar fi: becuri cu LED, spoturi LED, tuburi LED sau panouri cu LED, sisteme de iluminat pentru casă, ce includ lampadare LED, plafoniere și aplice, soluții de iluminat pentru exterior, lămpi Solare cu Led, proiectoare cu LED, lămpi Stradale cu LED și lămpi industriale LED. Cei de la Showmine au realizat numeroase lucrări de iluminat cu Led în țară și în străinătate, dar cele mai vizibile lucrări ale lor, urmărite și aplaudate săptămână de săptămână de milioane de români sunt amenajările platourilor de filmare ale televiziunii naționale PRO TV, de la emisiuni cu audiențe uriașe ca Vocea României sau Românii au talent. În atelierele lor dotate cu aparatură de ultimă generație au creat decoruri fabuloase pentru saloane de prezentare, târguri de Crăciun, și câte și mai câte.

Laser, frate! Dar ce laser!

Aparent, nu poate fi vreo legătură între activitatea acestei firme și medicii sau polițiștii din prima linie de luptă cu epidemia de coronavirus. În fapt, Showmine a reușit, într-un timp record, să se orienteze către nevoile mari ale medicilor și asistenților medicali de a fi cât mai protejați de posibilitatea de a se infecta de la pacienții pe care îi tratează și să producă viziere din plastic. Așa cum mi-au povestit ieri Dan și Eugen, întâi a fost o solicitare venită săptămâna trecută de la Timișoara de a produce niște valve pentru aparate de ventilație mecanică, aparate de care este nevoie mai mult ca oricând pentru cazul escaladării cazurilor grave de infecție cu coronavirus. După câteva încercări au reușit să producă un model ce acum este în faza de omologare, dar, între timp, văzând medicii care solicitau echipament de protecție în care era inclusă și viziera de plastic transparent ce protejează fața de expunerea directă la stropi de salivă, din tuse sau din strănut, le-a venit ideea de a produce și ei viziere. Cătălin a asigurat designul și apoi au trecut la producția pe un utilaj de tăiere cu laser supercomputerizat. La primele variante de viziere atașaseră și niște bureți pentru fixarea mai comodă pe frunte, dar, pentru că medicii care le-au utilizat au remarcat că e mai greu să le sterilizeze după o folosire, au renunțat la bureți. Au perfecționat și forma lor, care este acum simplă, dar ergonomică. Au dat de știre numai pe Facebook și au primit numeroase solicitări de viziere din toată țara. De la două, trei sute de viziere pe zi, au ajuns acum să producă aproape o mie de viziere, lucrând deja non-stop, inclusiv la schimbul 3!

Viziera ”marca” Showmine

Poate părea incredibil, dar pentru aceste viziere produse și livrate la cerere oricăror doritori, Showmine nu a cerut nici un ban. Doar transportul a trebuit să fie suportat de doritori, în rest, Showmine nu a cerut nimic. ”Comenzile” au început să curgă, din toate colțurile țării, inclusiv la celebrul întreprinzător Ștefan Mandachi, din Suceava, fiind trimise recent 500 de viziere. Eugen și Dan, cu simplitate și modestie au refuzat și publicitatea, chiar și anumite posibile finanțări, concentrându-se pe cum să ajute mai bine persoanele potrivite. Așa că, în Târgoviște, au primit gratuit viziere ”marca” Showmine, și Spitalul Județean, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, și Poliția, și Jandarmeria, și Primăria.

Imprimanta 3 D de producție românească

Întreprinzători cum sunt, Dan și Eugen au gândit în perspectivă, și s-au asigurat deja de materia primă pentru confecționarea vizierelor, un tip de plastic folosit la fabricarea pet-urilor alimentare, care o să le ajungă pentru o cantitate uriașă, dacă va fi nevoie. Dar asta nu e tot! Nu au uitat de la ce a plecat totul, și au acum în plan să contribuie la eforturile mai multor firme românești, printre care un startup târgoviștean, 3D Smart Printing, care vor să-și unească forțele pentru a fabrica un model de aparat de ventilație, atât de necesar în aceste zile, și chiar a unui tip de tunel pentru dezinfectarea cu raze ultraviolete, cam ca în filmele SF.

Le urăm succes și multă sănătate! Ne mândrim cu ei și sperăm că exemplul lor va fi urmat și de alți întreprinzători care pot avea o contribuție semnificativă la efortul comun de a depăși cu bine săptămânile ce vor urma și care, cel mai probabil, ne vor pune un pic la încercare. De fapt, acesta a fost motivul pentru care au acceptat să apară în presă, pentru a da un exemplu și altor oameni de bine, care pot ajuta acum, când este mare nevoie de ei!

Articolul precedentAscultă azi ”Rapsodia Română”, de George Enescu
Articolul următorComunicat ANAF: Facilități fiscale pentru contribuabili