Acasă Poliția informează! Atenție, șoferi! Pe timp ploios, conduceți prudent!

Atenție, șoferi! Pe timp ploios, conduceți prudent!

158
0

Pentru a călători în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ștergătoarele și instalația de climatizare să funcționeze perfect.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după ce v-ați asigurat temeinic!

Manifestați atenție la pietoni și la alte categorii de participanți la trafic!

De asemenea, pentru siguranța acestora, pietonilor le recomandăm, ca în condiții de vizibilitate redusă, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, pentru a putea fi observați cu ușurință de conducătorii auto.

Totodată, conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală le reamintim că atunci când circulă pe drumurile publice, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, este necesar să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, iar vehiculul trebuie să aibă în partea din față un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate, un dispozitiv cu lumină roșie.

Articolul precedentTârgoviște: Primul magazin LTB Jeans din România s-a deschis sâmbătă, în DÂMBOVIȚA MALL!
Articolul următorLa numai 8709 teste efectuate, 2844 cazuri noi de coronavirus!