Acasă Poliția informează! ATENȚIE! Plătești amendă de la 500 la 2500 de lei dacă nu...

ATENȚIE! Plătești amendă de la 500 la 2500 de lei dacă nu porți masca de protecție în spațiile publice, între orele 06.00-20.00!

46
0

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu celelalte instituții, continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2002.

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 24 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 225 de obiective/ locații, 94 de mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 1.692 de persoane.

Echipele de control au depistat 333 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 13.500 de lei.

Activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți inutil unor riscuri!

Totodată, precizăm faptul că, nerespectarea măsurii de protecţie individuală de a purta masca de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde este obligatoriu, constituie contravenţie şi se sancţionează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă, de la 500 la 2.500 de lei.

N.r.: Vă reamintim că, începând cu data de azi, 10 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00-20:00, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice de pe raza următoarelor unități administrativ-teritoriale : Târgoviște, Titu, Ulmi, Moțăieni, Ocnița, Crevedia, Glodeni, Răzvad, Văleni-Dâmbovița, Bezdead, precum și pe raza satului Mărcești (comuna Dobra).