Acasă Asociația Be You Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus+ „Out of the city”...

Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus+ „Out of the city” implementat sub Acțiunea cheie 2 (KA2) parteneriate de cooperare în domeniul tineret!

13
0

Out of the city

Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus+ „Out of the city” implementat sub Acțiunea cheie 2 (KA2) parteneriate de cooperare în domeniul tineret.

Consorțiul este coordonat de Institutul pentru Antreprenoriat, Turism și Tineret Brežice din Slovenia, având ca parteneri Asociația Be You, APS Fattoria Pugliese Diffusa din Italia și Pokret Gorana Vojvodine din Serbia.

Acest proiect oferă oportunitatea organizațiilor de tineret cât și tinerilor să se angajeze într-un dialog pe tema activității de tineret în mediul rural și proiectarea unor programe de educație non-formală în aceste comunități. În cadrul proiectului urmărim să creăm oportunități în zone rurale mai puțin avantajate pentru ca tinerii să poată participa la activități dedicate lor.

Scopul nostru este să dezvoltăm o metodologie inovatoare, care să poată asigura implementarea muncii de tineret cu impact chiar și în cele mai izolate zone rurale. Totodată, metodologia va contribui la formarea lucrătorilor de tineret și a altor persoane care lucrează cu tinerii pentru a implementa activități de calitate în mediul rural.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Pregătirea unei metodologii pentru munca de tineret în mediul rural.
  • Formarea lucrătorilor de tineret și a altor persoane interesate în implementarea activității de tineret în mediul rural.
  • Extinderea metodologiei dezvoltate și a beneficiilor acesteia la nivel local, național și european.
  • Promovarea și răspândirea abordărilor inovatoare ale activității de tineret în mediul rural și sprijinirea programului Erasmus+ în mediul rural.
  • Consolidarea gradului de conștientizare a tinerilor și a comunităților locale cu privire la importanța activității de tineret în mediul rural și creșterea numărului de tineri din aceste comunități în diverse activități educaționale.

Proiectul va include următoarele activități principale:

  • Întâlnirea de lansare – va avea loc în Slovenia fiind găzduită de Institutul pentru Antreprenoriat, Turism și Tineret Brežice
  • Vizite de studiu în țările partenere – vizitele au ca obiectiv schimbul de bune practici și pregătesc terenul pentru dezvoltarea metodologiei.
  • Curs de formare internațional – va colecta propuneri pentru îmbunătățirea lucrului cu tinerii în mediul rural astfel încât aceștia să poată participa mai ușor și să fie mai implicați.
  • Elaborarea metodologiei – consorțiul proiectului va crea metodologia de lucru cu tinerii din mediul rural.
  • Activități locale – presupune implementarea de activități locale cu tinerii și lucrătorii de tineret în fiecare țară parteneră bazate pe metodologia dezvoltată.

Despre Asociația Be You
Asociația Be You promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează cursuri de formare, ateliere, proiecte de educație non-formală, evenimente sportive și programe de voluntariat.

Pentru mai multe informații despre activitățile Asociației Be You vă invităm să vizitați site-ul nostru.

Articolul precedentDâmbovița, promovată la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă!
Articolul următorSiguranța în școli, prioritatea polițiștilor dâmbovițeni