Acasă Comunicat de presă Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a...

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, prioritate a polițiștilor

25
0

În perioada 11-17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 44 de activități informativ-preventive la 7 unități de învățământ din localitățile Târgoviște, Voinești și Moreni.

Activitățile desfășurate au vizat în principal prevenirea faptelor de port fără drept de obiecte periculoase, a celor de violență sau consumului de substanțe interzise, prevenirea absenteismului școlar, delincvenței juvenile, agresiunilor sexuale și a faptelor de furt.

Obiectivul vizat prin desfășurarea activităților cu caracter preventiv, a fost reprezentat de evitarea implicării elevilor în conflicte care pot degenera și conștientizarea regimului juridic al răspunderii penale aplicabile minorului.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună stop violenței sau oricăror abateri de la lege.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedent„Stabat Mater” – concert creștin al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante” din Târgoviște
Articolul următorANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală