Acasă Epidemie coronavirus Nici un caz de coronavirus în județul Dâmbovița

Nici un caz de coronavirus în județul Dâmbovița

132
0
DSP Dâmbovița

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița ne dă vești foarte bune: nici un caz de coronavirus în județul nostru până la această oră. Redăm mai jos integral Comunicatul de presă primit acum câteva minute cu speranța ca eforturile medicilor, asistenților și întregului personal de intervenție de a limita și opri epidemia de coronavirus să fie cât mai repede încununate de succes.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi!

Comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița – 16 martie 2020

            ”La data de 16 martie 2020, la nivelul judeţului nostru au fost plasate în carantină instituţionalizată 35 de persoane, pentru 177 de persoane s-a dispus măsura autoizolării la domiciliul declarat şi au fost recoltate 45 de teste de la persoane considerate eligibile la testare.

Menţionăm că până la acest moment, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus.

De asemenea, având în vedere Hotărârea nr.10/14.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, menţionăm că toate persoanele asimptomatice  sosite  în România, începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, din ţări care înregistrează cel puţin 500 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, au obligaţia de a se autoizola la domiciliu, în locaţia declarată la intrarea în ţară pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele izolate la domiciliu, în situaţia în care în timpul celor 14 zile dezvoltă simptomatologie specifică infecţiei cu coronavirus, vor apela Serviciul Naţional Unic 112, urmând ca un echipaj de  la Serviciul Judeţean de Ambulanţă  să se deplaseze la locaţie pentru a preleva probe.

În funcţie de rezultatul testării, starea pacientului şi necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate şi aplicarea tratamentului specific.

 Lista ţărilor care înregistrează cel putin 500 de cazuri de îmbolnăviri se regăseşte pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi este actualizată în permanenţă. La data de 15.03.2020,  ţările cu cel puţin 500 de cazuri înregistrate sunt: Spania, Germania, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, SUA, Japonia.

 Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358.”

Articolul precedentDecretul de instituire a stării de urgență – text integral
Articolul următor156 de locuri de muncă disponibile în Dâmbovița