Acasă Comunicat de presă Amplă acțiune de control pe drumurile publice din județul Dâmbovița, desfășurată de...

Amplă acțiune de control pe drumurile publice din județul Dâmbovița, desfășurată de polițiștii rutieri

13
0

La data de 25 aprilie a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune cu efective mărite, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea accidentelor rutiere și descurajarea participanților la trafic să încalce regulile de circulație.

În cele patru ore de acțiune, polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 190.000 de lei.

Din totalul acestora, 130 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 28 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil, 26 pentru lipsa documentelor obligatorii, 35 pentru neutilizarea luminilor de drum, 14 pentru abaterile pietonilor și 5 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au reținut 13 permise de conducere, dintre care 2 pentru viteză excesivă, 3 pentru neacordare prioritate de trecere  pietoni și 2 pentru neacordare prioritate de trecere vehicule.

Exemple:

La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 18:40, pe drumul național 72, în localitatea Voinești, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Băleni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, pe șoseaua Găești din municipiul Târgoviște, pe drumul național 72,  polițiștii au depistat un șofer de 31 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare emise de autoritățile din Germania, acestea nefiind valabile pe teritoriul României.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentO nouă ediție a Bursei locurilor de muncă va avea loc pe 17 mai, la Casa Tineretului din Târgoviște
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 29 aprilie – 5 mai 2024