Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în...

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 23 – 29 noiembrie 2020

14
0

Acțiuni de intervenție
În perioada 23 – 29 noiembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 49 evenimente: 12 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 12 acţiuni pentru asigurare zonă, 23 acţiuni pentru asistenţă persoane şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă).
Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 260 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
Activități de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 185 de controale la spații comerciale și instituții, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 169 controale la obiectivele (clădirile) în care se organizează secții de votare și două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (alimentarea cu apă pentru stingerea incendiilor la localități).
Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu (pentru instalații de alimentarea cu apă pentru stingerea incendiilor la localități) și două avize de securitate la incendiu (pentru o clădire unitate de învățământ și o clădire de comerț).
Au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale principale. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 57 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.
Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA