Acasă Important A intrat în vigoare Ordonanța Militară nr 2/21 03 2020

A intrat în vigoare Ordonanța Militară nr 2/21 03 2020

119
0
Stai acasă!

De câteva minute au intrat în vigoare prevederile din Ordonanța Militară nr. 2/21 03 2020, care, printre altele, înăsprește restricțiile de circulație a cetățenilor.

”Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.”

Informează-te despre toate prevederile Ordonanței aici, și urmărește alte anunțuri ale autorităților pe siteurile oficiale și în presă.

Stai, pe cât posibil, ACASĂ!

Articolul precedent47 de persoane în carantină – 1089 de persoane în izolare
Articolul următorSpune PREZENT și azi, de acasă, la TELEȘCOALĂ!