Acasă CNM Curtea Domnească Târgoviște A 57-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice va fi organizată...

A 57-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice va fi organizată la Târgoviște      

37
0

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2023 va fi organizată la Târgoviște

În perioada 29-31 mai 2023, la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ Târgoviște, se va desfășura cea de-a LVII-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, organizată în colaborare cu Ministerul Culturii.

Eveniment științific de anvergură, sesiunea oferă oportunitatea prezentării celor mai recente rezultate ale cercetărilor arheologice din România, desfășurate în campania din anul precedent. Acest eveniment de prestigiu al arheologiei românești are o tradiție îndelungată, în anul 2023 desfășurându-se a 57-a ediție.

Având o participare vastă, sesiunea pune la dispoziție cadrul întâlnirii unei părți semnificative a arheologilor din România, favorizând discutarea rezultatelor imediate ale cercetării, precum și dezbaterea la scară mai largă a unor subiecte diverse, în scopul îmbunătățirii activității arheologice la nivel național.

Anul acesta comunicările vor fi susținute în cadrul a patru secțiuni: arheologie preistorică; arheologie dacică, greacă și romană; arheologie medievală; rapoarte de cercetare preventivă. De asemenea, în data de 31 mai, se va organiza o excursie de documentare științifică – un bun prilej de evidențiere a cercetării arheologice din județul Dâmbovița.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 06 – 10 martie 2023
Articolul următor45 de sesizări la 112 la care au intervenit polițiștii dâmbovițeni în numai 2 zile!