Acasă Primăria Târgoviște 8 septembrie, Ziua Târgoviștei – Ședință festivă a Consiliului Local Municipal

8 septembrie, Ziua Târgoviștei – Ședință festivă a Consiliului Local Municipal

166
0

Astăzi, 8 septembrie, este Ziua Târgoviștei, oraș aflat sub ocrotirea Fecioarei Maria, a cărei naștere este sărbătorită astăzi de credincioșii ortodocși. După cum v-am informat de-a lungul ultimelor zile, și în acest an, municipalitatea a organizat Zilele Cetății Târgoviște, deloc modeste, dar cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus. În afara evenimentelor culturale diverse și bogate în substanță, astăzi a fost ținută tradiționala ședință festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, de data asta în aer liber și cu masca de protecție obligatorie pentru public.

Teatrul de Vară din Parcul Chindia a fost, bineînțeles, gazda ședinței festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, fiind prezente oficialitățile locale, în frunte cu actualul primar, Cristian Stan, și cele județene, printre care i-am remarcat pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea și pe vicarul eparhial Ionuț Ghibanu. Au fost prezenți, desigur, consilieri locali, dar și parlamentari, ca vicepreședintele Senatuluui, Titus Corlățean, și șefi ai unor instituții județene.

Mesajul actualului primar, Cristian Stan, a fost optimist, acesta arătându-și convingerea că în următorii ani, Târgoviștea se va dezvolta în continuare, în timp ce vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a făcut un apel la cei care vor continua în următorul mandat, să depășească ”răul, ura și dezbinarea”.

În cadrul evenimentului au fost acordate titlurile de cetățean de onoare al municipiului Târgoviște domnului general de brigadă în retragere Pavel Babeu și, postmortem, domnului profesor Mihai Iugulescu.

De asemenea, profesorul și istoricul târgoviștean George Coandă a evocat momente de referință privind atestarea istorică a municipiului, care merge până acum 720 de ani, și a lansat două volume apărute la editura târgovișteană Bibliotheca, o culegere de texte sub titlul ”Mari voievozi, ctitori de istorie în cetatea milenară a Târgoviștei” și o carte scrisă de colonelul Gheorghe Șerban, ”Istoria steagului românesc”

Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2020 mai include:

18:00 – Concert „Comori ale Romanței” – interpretează Alina Mavrodin Vasiliu, Cristina Dan, Nicoleta Vasile, Daiana Berbec, Bogdan Hrestic, Yuriy Tsiple Yura, Mihail Vlădăreanu și Grupul “Dorulețul“ al Catedralei mitropolitane din Târgoviște, acompaniament pian Stelian Apostol – Locație: Muzeul ”Casa Romanței”

19:00 – Spectacol folcloric „De drag, Mărie, de drag!” – organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița – Locație: Teatrul de vară (Parcul Chindia).

La mulți ani, Târgoviște, oriunde te-ai afla!

Articolul precedentCJAS Dâmbovița – Sesiune de contractare pentru furnizorii de servicii medicale
Articolul următorLa Titu, candidata PRO România la primărie nu a respectat regulile de afișaj electoral