Acasă Epidemie coronavirus 35 noi cazuri de coronavirus, 615 persoane în carantină, 434 în izolare...

35 noi cazuri de coronavirus, 615 persoane în carantină, 434 în izolare la domiciliu și 244 în izolare instituționalizată

124
0

BULETIN DE PRESĂ – 05.09.2020

    Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și în mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, al prevenirii și al limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

   Au fost organizate 24 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi. Astfel, au fost verificate 168 de obiective/locații și au fost legitimate 1346 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 412 de  mijloace de transport, dintre care 74 mijloace de transport public. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

   Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au continuat misiunile privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost executate 25 de misiuni în acest sens. De asemenea, personalul ISU Dâmbovița a efectuat 6 misiuni de decontaminare iar cel al SAJ Dâmbovița o misiune de recoltare a probelor biologice.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 3.248 (35 de persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 2.669

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 126 (ultimele 2 decese-bărbati, cu vârste 63 și 80 de ani)

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 615

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 434

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată: 244.

    Vor fi desfășurate permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentDe ieri până azi, 1269 noi cazuri de coronavirus raportate în țară
Articolul următorCarte de dezvăluiri lansată la Târgoviște: ”Printre sportivi – Acțiunile Securității în Problema Sport”