Acasă Epidemie coronavirus 40 de teste efectuate = 40 de noi cazuri de coronavirus confirmate!

40 de teste efectuate = 40 de noi cazuri de coronavirus confirmate!

98
0

BULETIN DE PRESĂ 21.12.2020

Situația la data de 21.12.2020, din județul Dâmbovița,este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 33.327

• Persoane confirmate cu COVID-19: 13.921 (40 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 12.274

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 418

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.244

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 0

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1013

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 245 dintre care 8 persoane la ATI.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 3184 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare, și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3100 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 9 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 9 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 16 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 32 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi au fost aprobate hotărârile CJSU Dâmbovița nr. 126 și 127 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentParteneriat CJD – CNAIR pentru realizarea a 50 de kilometri de inele de centură
Articolul următorAtenție, șoferi! Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!