Acasă Afaceri A devenit obligatorie evidența electronică a zilierilor!

A devenit obligatorie evidența electronică a zilierilor!

221
0

COMUNICAT DE PRESĂ

REGISTRU ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ ZILIERI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița informează că, în data de 23 iulie 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 651 din 23 iulie 2020 Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 1.140/2020 în care este prevăzută Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor, precum și înregistrările care se efectuează în acesta.

Ordinul stabilește obligativitatea beneficiarilor de a înființa, completa și transmite Registrului electronic de evidență a zilierilor.

Beneficiarii pot obţine parola pentru conectare la aplicația web aferentă Registrului electronic de evidență a zilierilor de la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul. Documentele necesare pentru obținerea parolei sunt stabilite în textul ordinului.

Registrul electronic de evidență a zilierilor poate fi completat și transmis direct din teren de către Beneficiar / împuternicit sau persoane desemnate de către acesta – utilizatori, cu ajutorul aplicaţiei informatice pentru dispozitive mobile, denumită „Inspectia Muncii“. Aplicația „Inspectia Muncii“ poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store. Registrul electronic de evidență a zilierilor poate fi completat și transmis de către utilizatori și prin intermediul aplicației web din portalul Inspecţiei Muncii.

În vederea completării şi transmiterii Registrului electronic de evidență a zilierilor, utilizatorii trebuie să completeze și să solicite electronic cererea de autorizare, denumită „Autorizare Acces“, şi să obţină autorizarea accesului din partea Beneficiarului. Autorizarea accesului utilizatorilor care au transmis solicitarea electronică se realizează de către Beneficiar din portalul Inspecţiei Muncii, prin conectare la aplicația web aferentă Registrului electronic de evidență a zilierilor.

Registrul electronic de evidență a zilierilor trebuie transmis on-line de către utilizatori, în conformitate cu instrucţiunile din manualele de utilizare ale aplicațiilor și cu prevederile ordinului ministrului muncii și protecției sociale nr. 1.140/2020.

                       Informațiile se găsesc pe portalul:

https://www.inspectiamuncii.ro/registrul-electronic-de-evidenta-a-zilierilor

Inspector şef

Marius Lixandru

Articolul precedent1.104 cazuri noi, 258 reconfirmări, 19 decese, 353 pacienți la ATI.
Articolul următorContract de execuție de peste 41 milioane de lei semnat la CJD