Acasă Afaceri 31 august 2020, termenul limită pentru vizarea carnetelor de rentier agricol

31 august 2020, termenul limită pentru vizarea carnetelor de rentier agricol

157
0

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reamintește că 31 august 2020 este termenul limită până la care rentierii agricoli se pot prezenta pentru obținerea vizei anuale, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti.

    În cazul în care se constată neconcordanțe între datele declarate de solicitanţi și datele din documentele atașate la dosarul rentierului, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă până la data clarificării/completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare.

    Plata rentei viagere agricole, conform prevederilor art. 6 alin. 1 şi alin. 2, din Legea 247/2005 Titlul XI, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.

    Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2019 poate fi încasată de moştenitorii săi.

    Până la acest moment, la APIA Centrul Județean Dâmbovița s-au vizat 162 de carnete de rentier agricol.           

DIRECTOR EXECUTIV,

Ec. Corina  Gârleanu

Articolul precedentPe 20 august se deschide primul mall din județ, DÂMBOVIȚA MALL!
Articolul următorNumai 733 de noi cazuri de coronavirus raportate în țară în ultimele 24 de ore