Acasă Epidemie coronavirus 21 de cazuri noi de coronavirus în Dâmbovița, după ultimele raportări

21 de cazuri noi de coronavirus în Dâmbovița, după ultimele raportări

118
0

BULETIN DE PRESĂ26.12.2020

Situația la data de 26.12.2020, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 34.039

• Persoane confirmate cu COVID-19: 14.294 (21 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 12.785

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 435

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.231

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 875

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 214 dintre care 7 persoane la ATI.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2518 verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare, și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 11 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 11 misiuni de decontaminare a tehnicii și o misiune asociată contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 31 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și  22 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 131 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentNumai 1387 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, la 4352 de teste efectuate
Articolul următor7783 de teste efectuate în ultimele 24 de ore – 2049 de cazuri noi