Acasă Anunț important 16 – 22 mai 2024 – Dezinsecție din avion pe toată suprafața...

16 – 22 mai 2024 – Dezinsecție din avion pe toată suprafața municipiului Târgoviște!

13
0

DEZINSECȚIE PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 16 mai – 22 Mai 2024, în intervalul orar 06.00 – 10.00, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

Acțiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Substanţele folosite pentru combaterea dăunătorilor sunt insecticidele „Aqua K-Othrine  EW20” și „SOLFAC TRIO 140 NF”, produse avizate de Ministerul Sănătății. Ele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Foto: arhiva Sebitoriale

Articolul precedentConsiliul Local Municipal Târgoviște a fost convocat în ședință extraordinară pe 13 mai 2024! Vor fi modificate două Hotărâri anterioare ale CLM Târgoviște!
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 13 – 19 mai 2024