Acasă Poliția informează! 134 de dâmbovițeni au fost amendați ieri pentru că nu au respectat...

134 de dâmbovițeni au fost amendați ieri pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală

46
0

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19)

Pe parcursul zilei de ieri, 28 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 40 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 328 de obiective/locații și au fost legitimate peste 2.800 de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 23:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 324 de mijloace de transport, 114 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.