Acasă Epidemie coronavirus 119 dâmbovițeni au fost confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de...

119 dâmbovițeni au fost confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

56
0

BULETIN DE PRESĂdata de 20.12.2020

Situația la data de 20.12.2020, din județul Dâmbovița,este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 33.287

• Persoane confirmate cu COVID-19: 13.881 (119 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 12.085

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 414

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.305

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 0

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1132

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 245 dintre care 8 persoane la ATI.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 3240 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare, și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 4 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 4 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 14 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 25 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA