Acasă DSP Dâmbovița 11 400 de doze de vaccin antigripal alocate Dâmboviței în prima etapă...

11 400 de doze de vaccin antigripal alocate Dâmboviței în prima etapă a campaniei de vaccinare

44
0

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa – COMUNICAT DE PRESĂ

            Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa  a început distribuţia în teritoriu a celor 11 400 de doze de vaccin antigripal, alocate de către Ministerul Sănătăţii în cadrul primei etape a campaniei de vaccinare. Beneficiarii acestor prime doze de vaccin antigripal sunt:

-copiii cu vârste cuprinse între 3-5 ani, mai ales cei care sunt la prima vaccinare şi pentru care va fi necesară  administrarea a 2 doze de vaccin la interval de minimum 30 de zile;

-gravidele;

-rezidenţii instituţiilor de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;

-personalul medico-sanitar şi cel auxiliar din spitale şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii unor instituţii de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.

Ca în fiecare an, livrarea deozelor de vaccin repartizate va avea loc în mai multe etape, iar vaccinarea se va realiza prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Pentru sezonul 2020-2021,  D.S.P. Dâmboviţa a centralizat un necesar de 103649 de doze.

          Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

          De asemenea, insistăm pe respectarea regulilor de igienă personală şi colectivă, care sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă.

DIRECTOR EXECUTIV,                                     COMP RELAŢII PUBLICE,

   Dr. Sorin STOICA                                            Cons. Marinela POPA