Acasă Poliția informează! 109 sancțiuni contravenționale date în weekend pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020...

109 sancțiuni contravenționale date în weekend pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

122
0

Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) au continuat și pe parcursul weekend-ului

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La activități, polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și polițiști locali.

La nivelul județului Dâmbovița, au fost organizate 48 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 222 de obiective/locații și au fost controlate 516 mijloace de transport.

Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, dintre care 109 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Valoarea sancțiunilor se ridică la  peste 14 000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normelor de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor și să nu vă expuneți la riscuri, protejându-vă astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Compartimentul Relații Publice

Articolul precedent1591 de noi cazuri de coronavirus în țară, din numai 6.537 de teste efectuate!
Articolul următorÎn ultimele 24 de ore, 30 de cazuri noi de coronavirus depistate în Dâmbovița