Acasă Educație Ziua mondială a educației a fost sărbătorită de Sindicatul Liber din Învățământ...

Ziua mondială a educației a fost sărbătorită de Sindicatul Liber din Învățământ Dâmbovița printr-un eveniment de nota 10!

39
0

Noua conducere a Sindicatului Liber din Învățământ Dâmbovița, despre care v-am relatat în exclusivitate aici arată deja, prin fapte, nu numai că este pusă pe treabă și dedicată activității sindicale deosebit de încărcată în sistemul de învățământ preuniversitar (mai ales din cauza nedreptăților guvernamentale greu de îndreptat chiar și după ani de zile), ci și că aduce un suflu nou, atât de necesar pentru a obține din nou o coeziune cât mai mare a acestei mari familii pe care o reprezintă cadrele didactice și cele nedidactice din școlile și liceele dâmbovițene. Astfel, ieri, 5 octombrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, Sindicatul Liber din Învățământ Dâmbovița a organizat o manifestare inedită dedicată în special cadrelor didactice recent pensionate, precum și celor debutante, aflate deci în primul an de activitate profesorală.

Chiar dacă regulile de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii epidemiei de Covid-19 au impus un număr mai mic de participanți, marcarea Zilei Mondiale a Educației a avut loc în sala mare de spectacole a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, fiind prezenți, în număr regulamentar, destui dascăli dâmbovițeni, atât dintre cei proaspăt pensionați, cât și dintre cei proaspăt intrați în sistemul școlar în anul școlar 2021-2022, pentru ca mesajul evenimentului să poată fi dus la toți colegii lor din toate colțurile județului. Invitații speciali ai evenimentului au fost doamna profesoară Cătălina Homeghiu, inspectorul general școlar al județului Dâmbovița și domnul primar al municipiului Târgoviște, jurist Cristian Daniel Stan.

Noul președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Dâmbovița, prof. Marius Popescu, a reușit să organizeze un eveniment deosebit, fără prea mult festivism, dar elegant și plin de emoții sincere, care a cuprins un spectacol muzical în care au concertat atât o trupă rock formată din elevi ai Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, LOVEBITE, cât și celebra trupă CHARM BAND, formată din profesori de muzică și instrumente muzicale.

Profesorii Florentin Gheorghe și Marius Popescu – sursa foto https://www.facebook.com/ProfuFlorentin

Discursul gazdei și cele ale invitaților au fost, astfel, printre cântece rock, pop și soul, fiind libere, fără hârtii pregătite! Totuși, înainte de a-l prezenta pe profesorul de limba și literatura română Florentin Gheorghe, de la Școala Dora Dalles, din comuna Bucșani, cunoscut deja în mediul online ca ”Florentin-Profu’de română”, liderul SLÎ Dâmbovița, a citat din mesajul președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ:

”Le mulțumim tuturor celor care au muncit cu seriozitate și implicare astfel încât sistemul de educație din România să existe, să funcționeze chiar și în aceste straie ponosite, și, mai mult de atât, să ofere aripi elevilor care au reușit să urce spre cele mai înalte culmi! De Ziua internațională a educației, ca și în fiecare zi a anului școlar, realizăm că în România încă se mai face carte, pentru că încă mai avem dascăli care știu cum să-și facă datoria, conștienți fiind de menirea pe care au o au. Lor le mulțumim pentru fiecare efort depus zi de zi!”

Doamna inspector școlar general, Cătălina Homeghiu, s-a adresat dascălilor urându-le bun venit celor debutanți și mulțumindu-le celor care au ajuns la anii pensiei: ”Fiecare dintre dumneavoastră ați lăsat cu siguranță și veți lăsa multe lucruri pentru educația din orașul nostru!” , punctând în continuare: ”Există copii minunați în orice activitate, contează doar puterea noastră de a-i descoperi a-i ajuta, de a-i sprijini și de a duce mai departe dorința aceasta de a educa, de a învăța!”

Nu în ultimul rând, primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan, a avut un discurs plin de substanță:

”Educația este cea mai bună carte de vizită pe care un om o poate avea. Am trecut și trecem din păcate în continuare cu toții printr-o situație delicată, deloc ușoară, iar educația reprezintă unul din domeniile greu încercate de această pandemie, de această criză sanitară, iar misiunea dumneavoastră, a cadrelor didactice, este cu atât mai dificilă. Vreau să vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea târgovișteană, pentru copiii noștri, vreau să vă felicit pentru activitatea desfășurată și să vă asigur de sprijinul administrației publice locale!”

În concluzie, evenimentul prilejuit de Ziua mondială a educației a fost o reușită de nota 10, nu numai pentru organizarea impecabilă ci, mai ales, pentru faptul că și-a atins scopul de a ajunge la inimile profesorilor și elevilor din școlile și liceele dâmbovițene, unde actul educațional este de înaltă calitate, pentru că se face chiar carte, nu glumă!

Formația Charm Band – sursa foto https://www.facebook.com/CharmBandMusic