Acasă Comunicat de presă Zi sau noapte, pe ei contăm să ne salveze! ISU “Basarab I”...

Zi sau noapte, pe ei contăm să ne salveze! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!

140
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 15 – 21 martie 2021

Acțiuni de intervenție

În perioada 15 – 21 martie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 48 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.),7 acțiuni pentru asigurare zonă, 18 acţiuni pentru asistenţă persoane, 7 acțiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populației şi 9 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (7 deblocări ușă, o salvare animal și una pentru căutarea unei persoane rătăcite).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 221 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități preventive

Subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 55 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articolul precedentVrei să te angajezi? Azi sunt disponibile 313 locuri de muncă în Dâmbovița!
Articolul următorAcțiuni desfășurate de polițiști, pe parcursul weekend-ului, pentru siguranța cetățenilor