Acasă Educație Workshop antreprenorial online pentru studenți, universitari și oameni de afaceri

Workshop antreprenorial online pentru studenți, universitari și oameni de afaceri

126
0

Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, organizează joi, 3 iunie 2021, începând cu ora 11:00, un workshop antreprenorial online dedicat studenților, dar și mediului universitar și mediului de afaceri.

Evenimentul se va desfășura pe platforma Teams (https://rb.gy/gnqmt2 ). Printre invitați se numără: Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște, Alice Duțu – reprezentant JAR România și Valentin Calcan – Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița.

Studenții pot afla de la speakeri cum să-și dezvolte și să-și consolideze abilitățile antreprenoriale. De altfel, săptămâna trecută 60 de studenți economiști, organizați în 10 echipe, au participat la un business game antreprenorial. În cadrul workshop-ului, primele 3 echipe de studenți care au obținut cele mai bune rezultate vor fi premiate.

Facultatea de Științe Economice își propune să promoveze un model universitar antreprenorial, bazat pe:

  • cursuri avansate despre antreprenoriat și construirea abilităților pentru un bun antreprenor;
  • activități extracurriculare care să susțină antreprenoriatul (dezvoltarea ideilor de afaceri, concursuri de afaceri etc.), fără a neglija stagiile de practică;
  • adaptarea rapidă la nevoile pieței muncii, respectiv pregătirea permanentă a studenților pentru a face față acestor nevoi.

Facultatea de Științe Economice a Universității „Valahia” reprezintă un factor important în ceea ce privește dezvoltarea antreprenorială și, totodată, furnizează un sistem de informații adaptat și eficient, capabil să susțină dezvoltarea creativității prin utilizarea unei platforme de simulare antreprenorială. Prin rezultatele sale și corpul profesoral bine pregătit, Facultatea de Științe Economice oferă o nouă metodă de educație non-formală pentru a se alinia la atractivitatea educației universitare, pentru ca studenții să-și schimbe percepția despre școală, prin crearea unui mediu de învățare plăcut și interactiv.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Articolul precedentPreședintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, întâlnire la sediul Consiliului Județean Dâmbovița cu președintele Corneliu Ștefan
Articolul următor„Seara de carte la Târgovişte” – Azi se va dezbate „Dune”, de Frank Herbert