Acasă Afaceri ”Următoarele pensii vor ajunge și mărite și la timp”, afirmă Violeta Alexandru,...

”Următoarele pensii vor ajunge și mărite și la timp”, afirmă Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale

18
0

Tema electorală a pensiilor nu lipsește nici anul acesta. La aproape o lună distanță de alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie 2020,  pensionarii din toată țara sunt asaltați cu zvonuri că nu vor primi pensiile la timp în luna septemebrie. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, unul dintre cei mai energici miniștri din Guvernul condus de Ludovic Orban, a combătut în ultimele zile pe pagina sa de Facebook aceste știri false, care au scopul de a învrăjbi pensionarii împotriva partidului guvernamental.

Pe 24 august, doamna ministru Violeta Alexandru a precizat, referitor la pensii:

”Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge și mărite și la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câștige politic și speră că nu va funcționa, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioși din CNPP cărora le mulțumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câștigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie.

Vom duce lucrurile cu bine până la final! Pensiile vor ajunge la timp. Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie. Merită respect! Respectul se câștigă prin seriozitate.

Foto – taloane de pensie pregătite pentru a pleca spre Poșta Română și, de acolo, la pensionari. Sunt într-o permanentă legătură la nivelul conducerii Poștei și văd că se implică punându-și la punct ultimele detalii.

Îi rog pe poștașii care le (mai) spun pensionarilor că nu vor primi pensiile la timp să rămână angajați serioși. Am cunoscut mulți angajați serioși în Poștă. Celor care au intrat în campanie electorală sau celor care sunt obișnuiți să nu aibă încredere le spun că #sepoate face treabă și în administrație sau în companiile de stat. Cu seriozitate, în fiecare zi – nu din când în când – și cu un autentic spirit de echipă.”

Ieri, 25 august, domana ministru a revenit cu o veste bună:

”Gata suntem!

S-a finalizat expediția pachetelor cu taloanele de pensii pentru septembrie și cu documentațiile de plată aferente.

Pentru toată țara (provincie + sectoare București).

Mai devreme cu 3 zile față de termenul limită la care, conform convenției, se trimit la Poșta Română pentru distribuție. În acest weekend am fost cu mica echipă implicată a Casei de Pensii; cred mult în spiritul de echipă. Oamenii simt dacă ești sincer când spui că vrei să faci treabă.

Mulțumesc frumos tuturor celor implicați. Sunt oameni în administrație care contribuie, ajută, se implică. Alții înjură (mai mult pe facebook, nu au curaj altfel), se duc pe la partide să le ofere protecție, sabotează. Primii îmi dau speranță.

Pensiile mărite (România este singura țară care face acest lucru în perioada de criză) ajung la timp! Un sfârșit de zi în care îmi dau seama, din nou, că marea satisfacție în administrație este să faci lucruri bune pentru oameni.

#sepoatesiinadministratie”.

Ar fi poate timpul ca pensionarii să nu mai fie manipulați în scopuri electorale și partidele politice, politicienii de orice orientare politică, să le acorde respectul cuvenit pentru munca de o viață, în loc de a-i induce în eroare pentru a le obține votul bazat numai pe ura indusă prin știri false despre contracandidați. Sperăm ca și pensionarii din Dâmbovița să-și primească la timp pensiile în luna septembrie, așa cum este firesc!

Sursa foto și info: https://www.facebook.com/violetaalexandruoficialhttps://www.facebook.com/violetaalexandruoficial