Acasă Epidemie coronavirus Unde e eroarea? Ieri au declarat 292, azi declară 290!

Unde e eroarea? Ieri au declarat 292, azi declară 290!

162
0

Redăm, așa cum am făcut-o de fiecare dată, Buletinul de presă pentru 31 mai 2020 al CENTRULUI JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA, cu mențiunea că astăzi sunt declarate 290 de ”persoane confirmate cu COVID-19”, în timp de ieri erau 292, așa cum puteți citi aici. Până la această oră nu am primit lămuriri cu privire la această situație, așa că v-o semnalăm, cu speranța că vom afla explicația acestei erori și comunicarea cu publicul a INSTITUȚIEI PREFECTULUI JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA, prin CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA, se va îmbunătăți, în sfârșit! De exemplu, sunt mai multe focare de coronavirus în județ despre care nu se spune nimic, deși dâmbovițenii au tot dreptul să afle aceste informații care nu sunt secrete! Mai publică, pe surse, câte un ziarist mai curajos, dar oficial nu se spune nimic despre focarele de coronavirus. De ce? Cine nu vrea ca dâmbovițenii să știe adevărul despre situația epidemiei de coronavirus din județ?

BULETIN DE PRESĂ – 31.05.2020

”Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 215 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 63 de polițiști locali au desfășurat 178 de misiuni specifice.

Totodată, au fost efectuate peste 1.470 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, alte două persoane din Târgoviște și Răcari au fost sancționate contravențional, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acestea au fost introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 31.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.602 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 18 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 290 persoane
  • persoane vindecate : 113
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

          În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (4 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!”

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedent31 mai, Ziua Mondială fără Tutun – Lasă-te și TU de fumat!
Articolul următor1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului – LA MULȚI ANI!