Acasă Poliția informează! Truck & Bus – Acțiune amplă de control a polițiștilor rutieri pe...

Truck & Bus – Acțiune amplă de control a polițiștilor rutieri pe linia transportului public de persoane și marfă

117
0

Autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, controlate de polițiști

În perioada 12-18 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acționează, pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și a autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române și urmărește reducerea gradului de victimizare prin producerea unor accidente de circulație.

De asemenea, activitățile de control sunt organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Exemplu:

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Șoseaua Găești, de pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat de 45 de ani, din localitatea Văcărești, în timp ce efectua transport de agregate minerale, respectiv zgură, cu un ansamblu de vehicule rutier, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Articolul precedentAcţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 05 – 11 octombrie 2020
Articolul următor13 octombrie – Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Informării Preventive