Acasă Educație Premieră absolută la TVR 2 -TeleȘcoala profesorilor !

Premieră absolută la TVR 2 -TeleȘcoala profesorilor !

167
0

Mâine, 24 august, la TVR2 începe un program inedit de formare pentru cadrele didactice, realizat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română„TeleȘcoala profesorilor”. În premieră absolută, cadrele didactice din toată țara, care vor trebui de acum înainte să facă față provocărilor învățământului desfășurat online, au posibilitatea să vizioneze un program TV special, structurat în 15 cursuri de câte 30 de minute, ce vor fi difuzate timp de trei săptămâni, pe TVR2, de luni până vineri, între orele 09.00-09.30, fiind reluate în aceeași zi, pe același post, între 15.00-15.30.

„TeleȘcoala profesorilor” este un program de formare ce face parte din Strategia de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea on-line a Ministerului Educației și Cercetării, și vine în completarea celorlalte activități de formare. Actuala situație adusă de epidemia de coronavirus și probabilitatea foarte mare ca majoritatea cursurilor de la toate nivelurile de învățământ să se desfășoare în noul an școlar 2020-2021 online, fac din utilizarea platformelor educționale online de către cadrele didactice o necesitate stringentă. „TeleȘcoala profesorilor” abordează exact modalitățile de utilizare eficientă a platformelor educaționale pentru susținerea online a lecțiilor de către profesori a platformelor educaționale, urmând să fie explicate funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365.

La fel ca și cursurile din programul ”TeleȘcoală pentru elevi, cursuri din „TeleȘcoala profesorilor”  vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării.

Succes!

Foto și informații: https://www.facebook.com/telescoalaTVR/

Articolul precedent37 noi cazuri de covid 19 în Dâmbovița, un deces, 535 persoane în carantină la domiciliu
Articolul următor961 noi cazuri de coronavirus în țară și 426 reconfirmări