Acasă Sebitorial Târgoviște – magazine închise, trotuare pustii

Târgoviște – magazine închise, trotuare pustii

237
0
Șanțul Cetății Târgoviște

Târgoviștenii respectă restricțiile de circulație impuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus și ies tot mai puțin din case, astfel încât străzile și trotuarele sunt tot mai pustii la orice oră. De parcuri nu mai vorbim! Mai întâlnești câte un cățel cu stăpânul sau stăpâna, altfel, doar cumpărători pe la vreun magazin de cartier.

Între timp, tot mai multe magazine se închid, temporar sau definitiv. Prin centru, sau în cartiere, trag obloanele, pentru totdeauna sau numai pentru perioada restricțiilor de circulație, magazine mari sau mici, unele chiar deschise de peste douăzeci de ani, adevărate ”instituții” de la parterul unui bloc, unde toată lumea știa pe toată lumea și o sesiune de cumpărături era ca o vizită la un prieten drag.

Un magazin închis definitiv, din păcate…

Totul va fi bine, nu-i așa? Dar, până atunci, destinele târgoviștenilor se schimbă fără voie, răbdarea, încrederea, speranțele le sunt puse la încercare de incertitudinea zilei de mâine, amplificată și de informațiile puține, incomplete și irelevante venite de la autorități. Se poate întocmi deja un ghid de cum să NU comunici pe timp de criză din informațiile date cu țârâita de autoritățile naționale, județene sau locale, folositor probabil pentru viitor. Acum am avea însă nevoie de informații precise și nu prea avem de unde să le luăm. În lipsa lor, târgoviștenii cad și ei pradă teoriilor conspiraționiste, dezinformărilor, manipulărilor…

Aici, pe www.sebitoriale.ro, ne străduim să aducem vești proaspete, importante și relevante pentru voi, chiar dacă pentru asta batem orașul la pas. Jurnaliștii au încă voie să se deplaseze pentru documentări, așa că vom folosi acest drept în continuare, așa cum trebuie! Ca dovadă, de mâine începem o serie de ”exclusivități” despre Târgoviștea care merge mai departe, și oamenii ei minunați, care s-au mobilizat exemplar, din proprie conștiință, în ajutorarea semenilor lor.

Toate cele bune!

Articolul precedent1657 de dâmbovițeni au ieșit din izolarea la domiciliu
Articolul următorStai acasă! Stai și azi în casă!