Acasă Anunț important Târgoviște, 27 iulie – 2 august, a doua acțiune de combatere a...

Târgoviște, 27 iulie – 2 august, a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort prin pulverizare aeriană

107
0

ANUNȚ

A DOUA ACȚIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

Primăria Municipiului Târgovişte anunță că în perioada 27 iulie – 2 august 2021, în intervalul orar 05.30 – 10.00, va avea loc a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 26 – 30 iulie 2021
Articolul următor659 de vaccinări cu prima sau a 2-a doză efectuate în perioada 23-25 iulie în Dâmbovița