Acasă Comunicat de presă Siguranța elevilor pe drumurile publice, în atenția polițiștilor dâmbovițeni

Siguranța elevilor pe drumurile publice, în atenția polițiștilor dâmbovițeni

16
0

La data de 8 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate pentru transportul acestora.

Polițiștii au verificat documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În plus, aceștia s-au asigurat că toți pasagerii poartă regulamentar centurile de siguranță, iar,  conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

Au fost verificate 38 de autovehicule destinate transportului școlar, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale și au fost depistate și sancționate două persoane care transportau elevi din comuna Bucșani către unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște, cu autoturisme, fără a deține autorizații de transport în regim de închiriere.

Conducătorii auto au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor art. 7 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoturismelor.

Articolul precedentDupă ample lucrări de reabilitare și modernizare, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi redeschiderea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște!
Articolul următor700 de locuri – au mai rămas 6 zile până la încheierea perioadei de înscriere în vederea admiterii la școlile postliceale ale Jandarmeriei Române! Ai 700 de șanse să devii jandarm!