Acasă Afaceri Sesiunea de primire de proiecte la AFIR pentru intervenția DR-30 a fost...

Sesiunea de primire de proiecte la AFIR pentru intervenția DR-30 a fost închisă mai devreme din cauza depășirii fondurilor alocate

41
0
3. Carton inchidere sesiune DR 30 PT SITE AFIR RO

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru intervenția DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta națională din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Astfel, în perioada 2 noiembrie – 19 ianuarie 2024, AFIR a primit 3.761 de cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR-30, componenta națională. Valoarea totală a solicitărilor de finanțare depuse on-line este de 263,27 milioane de euro. Astfel, procentul depunerilor a ajuns la 150,05% din alocarea stabilită.

Reamintim că termenul limită din anunțul de lansare a sesiunii era 31 ianuarie 2024, ora 16:00, iar alocarea stabilită pentru această sesiune a fost de 175,5 milioane de euro.

Sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect și se acordă tinerilor fermieri a căror solicitare de finanțare a fost declarată eligibilă și selectată pentru finanțare.

Fondurile se acordă în baza unui plan de afaceri sub formă de sumă forfetară, în două tranșe – o tranșă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și a doua tranșă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.

Articolul precedentHai și tu la concertul dedicat împlinirii a 165 de ani de la Unirea principatelor Române! Accesul este liber!
Articolul următorSărbătorește și tu Ziua Unirii Principatelor Române printr-o vizită la muzeu!