Acasă Educație Sesiune specială pentru elevii care au absentat din motive medicale!

Sesiune specială pentru elevii care au absentat din motive medicale!

138
0

Șase absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale

La etapa specială a examenului de  Evaluare Națională s-au înscris 6 absolvenți ai clasei a VIII-a, care nu au susținut probele împreună cu ceilalți elevi din motive medicale.

Examenul a început astazi,  29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română (cinci candidați înscriși). Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică (6 candidați înscriși).

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura într-un singur centru de examen (la nivel național sunt organizate 60 de centre de examen din 37 de județe).

Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie, elevii putând participa apoi în prima etapă a admiterii computerizate.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Articolul precedent16 cazuri noi de coronavirus declarate în județul Dâmbovița!
Articolul următorPeste două zile va fi liberalizat prețul gazelor pentru utilizatorii casnici!