Acasă Poliția informează! Sâmbătă, amenzi în valoare totală de 28.500 de lei pentru nepurtarea măștii...

Sâmbătă, amenzi în valoare totală de 28.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție!

110
0

ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE AU FOST INTENSIFICATE

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți de la celelalte structuri teritoriale, au actionat in vederea verificarii modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost desfăşurate în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și piețe, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare, desfășurate pe parcursul zilei de ieri, au participat peste 340 de forţe de ordine, fiind verificate  195 de societăți comerciala precum şi 353 de mijloace de transport, dintre care 148 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 2.400 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei. Dintre acestea, 283 de sancțiuni, în valoare de 28.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost întreprinse o serie de măsuri ca târgurile anuale de toamna prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dumitru să se desfășoare în siguranță, cu respectarea prevederilor legale.

De asemenea, in atenția polițiștilor se afla și posibilele manifestări dedicate „Focului lui Sumedru”.

Polițiștii vor avea o prezență activă în stradă, fiind pregătiți să intervină atunci când nu sunt respectate normele în vigoare.

Articolul precedentÎncă 110 cazuri de coronavirus depistate în Dâmbovița în ultimele 24 de ore!
Articolul următorConțești: A turnat motorină peste jar ca să pornească centrala termică și a dat foc la casă!