Acasă Epidemie coronavirus S-au redeschis terasele! Iată în ce condiții!

S-au redeschis terasele! Iată în ce condiții!

165
0

Astăzi se redeschid terasele, dar cu restricții ce vor să înlăture sau să reducă pericolul de răsândire a epidemiei de coronavirus. Patronii teraselor trebuie să respecte cu strictețe următoarele reguli:

1. Să facă un ”triaj observațional” chiar de la intrare celor ce vor să petreacă niscaiva timp la o masă în aer liber, și să interzică accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecție respiratorie. De asemenea, trebuie să asigure atât la intrarea pe terasă, cât și la grupurile sanitare ale incintei, dispozitive cu produse biocide avizate ce sunt necesare dezinfectării mâinilor clienților, precum și instrucțiuni cu privire la modul de utilizare.
2. Să stabilească circuite cu sens unic pe care clienți să le utilizeze în interiorul terasei, de exemplu, înspre și dinspre toaletă, astfel încât să fie reduse la minim contactele între clienți.
3. Să interzică transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte, de la o masă pe alta și să asigure dezinfectarea lor, imediat după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, să folosească meniuri de unică folosință.
4. Să asigure servirea mesei de către personal echipat cu mască și mănuși, iar mănușile utilizate la servire să nu fie utilizate la pregătirea mesei.
5. Să nu permită consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei;
6. Să stabilească un număr de maxim 4 clienți care pot ocupa o masă, și să asigure respectarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane. Excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu.
7. Să asigure respectarea distanței de minimum 2 metri între ocupanții meselor alăturate.
8. Să permită ocuparea locurilor prin rezervare anterioară, astfel încât să fie evitate aglomerările la intrarea în unitate. De asemenea, să faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului!
9. Să țină un registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât în cazul nedorit al apariției un caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității respective, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică.
10. Să efectueaze dezinfecția meselor, după fiecare client sau grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, și care sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Par reguli complicate și greu de urmat, dar, să nu uităm că epidemia de coronavirus nu a trecut și că trebuie cu toții să contribuim la evitarea expunerii la infectare și a răspândirii ei.

Articolul precedent1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului – LA MULȚI ANI!
Articolul următorDe 1 iunie, Președintele Iohannis s-a adresat direct copiilor!