Acasă Afaceri S-a tăiat panglica de inaugurare la DÂMBOVIȚA MALL

S-a tăiat panglica de inaugurare la DÂMBOVIȚA MALL

327
0

A fost inaugurat primul mall din județul Dâmbovița

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), reprezentată de președintele Alexandru Oprea, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a participat astăzi, 19 august 2020, la inaugurarea primului mall din județ.

Conducerea CJD, deputatul Corneliu Ștefan și Mihai Vasilescu, partener Prime Kapital

Dâmbovița Mall și-a deschis porțile cu o ofertă de peste 80 de magazine, din care fac parte branduri vestimentare internaționale și naționale, magazine de beauty, o zonă destinată alimentației publice, farmacii, magazine de telefonie mobilă și cafenele. În plus, cel mai mare și modern centru comercial din regiune va găzdui și primul hipermaket Carrefour din oraș.

Cu o suprafață construită totală de peste 70.000 mp, 1280 locuri de parcare, din care 815 în subteran, Dâmbovița Mall va fi punctul de atracție din regiune, beneficiind de un acces facil prin trei zone de interes: șoseaua de centură, zona centrală (Cartier CFR) și zona gării.

Tot de astăzi, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița beneficiază de un nou spațiu modern, situat la etajul 1 al Centrului Comercial, unde se vor efectua toate activitățile de înmatriculare vehicule, examinări și eliberare premise auto.

Odată cu inaugurarea centrului comercial se lansează, în parcarea exterioară a Dâmbovița Mall și DriveIn Cinema, ca parte a primei rețele de cinematografe în aer liber cu acces gratuit din România, concept organizat de Prime Kapital. Proiecțiile vor avea loc în fiecare seară a săptămânii și, cel mai important, accesul va fi gratuit. Cei care doresc să participe trebuie doar să   se   înscrie   online   pe   platforma  www.dambovitamall.ro/cinema. Vizionarea se va putea face direct din autoturism, fiind disponibile 90 de locuri de parcare sau în gradenă, unde vor fi puse la dispoziție 56 de locuri cu respectarea distanțării sociale.

Dezvoltatorul Prime Kapital, investitorul care a derulat acest proiect a  luat toate măsurile  de protecție și siguranță împotriva COVID-19, termoscanarea tuturor vizitatorilor, amplasarea de dispensere cu dezinfectant, măști de protecție de unică folosință, puse la dispoziția dâmbovițenilor în mod gratuit la intrări, dar și dezinfectarea și igienizarea suprafețelor.

La inaugurare au participat parlamentari dâmbovițeni, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, reprezentanții Direcției Infrastructură Locală din cadrul CJD.

Gazda evenimentului, Mihai Vasilescu, partener în cadrul Prime Kapital le-a mulțumit autorităților locale și județene pentru ajutorul dat și a subliniat importanța acestui proiect pentru dezvoltarea județului Dâmbovița: „Astfel de momente vin după ani de cercetări de piață, de muncă la optimizarea unor proiecte (…) emoțiile sunt foarte mari, pentru că inaugurăm acest proiect într-un moment dificil, care a venit cu efecte semnificative în plan social și economic. În ciuda pandemiei, însă, proiectul s-a construit în grafic și astăzi inaugurăm o investiție de amploare pentru județ (…) Aș dori să mulțumesc partenerilor noștri de investiție, Consiliului Județean pe terenul căruia am construit mall-ul, Primăria Municipiului Târgoviște și tuturor autorităților, care și-au dat concursul. Proiectul inaugurat astăzi face parte dintr-un program mai larg de regenerare urbană, pe care Consiliul Județean l-a promovat. Acest concept precum și transparența cu care a fost implementat sunt modele de urmat și pentru alte administrații (…) datorită unui plan coerent, a transparenței procedurii de selecție și a respectării obligațiilor asumate de ambele părți suntem în fața unui proiect de succes (…) un motor de creștere a economiei locale, o investiție de aproximativ 60 de milioane de euro, care creează peste o mie de locuri de muncă și va aduce contribuții de 18 milioane de euro, în următorii 10 ani, la bugetele locale.”

Președintele CJD, Alexandru Oprea și Mihai Vasilescu, partener Prime Kapital

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat: „Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, reprezentanților grupului de investiții Prime Kapital, pentru ceea ce ați realizat în municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița și să vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase la adresa noastră a autorităților, cei care suntem de multe ori blamați, criticați, de prea puține ori apreciați. Acest proiect s-a născut din dorința reciprocă de a fi mai bine pentru județul Dâmbovița și pentru municipiul Târgoviște. Iar ceea ce am avut plăcerea, astăzi, să inaugurăm este un pas înainte și o palmă dată celor ce spun că acest județ se scaldă în sărăcie. 18 milioane de euro, la bugetul autorităților locale, cred că este un pas înainte pentru oricine (…) Avem astăzi un centru comercial de referință, pentru multe localități din România, care, fără falsă modestie, cred că trebuie să se uite cu invidie la ceea ce am realizat aici, la Târgoviște. Cred că CJD a fost un partener real și corect în aceste acțiuni, pentru că ne-am ținut de toate promisiunile la milimetru (…) Acest proiect a însemnat pentru bugetul CJD investiții de 22 milioane de lei, fără a enumera aici viitorul stadion sau locuințele ANL, sau parcul pe care-l construiește primăria Târgoviște (…) Eu am speranța că acest proiect va contribui la dezvoltarea acestui județ și a municipiului Târgoviște și cred cu tărie că este un pic mai bine decât era înainte și mă mândresc că am putut pune umărul la această investiție, prin umila mea contribuție. Vă mai așteptăm și la alte investiții în județul Dâmbovița!”

La rândul său, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a mulțumit tuturor partenerilor care au dus la realizarea primului mall din județul Dâmbovița ”Este un lucru așteptat de foarte mulți târgovișteni și dâmbovițeni, rezultatul unui parteneriat public-privat, care a dus la cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică, din ultimii 30 de ani. Dâmbovița Mall reprezintă, dincolo de investiția de care discutăm astăzi, foarte importantă și de natură să ducă la creșterea atractivității acestei zone care era închisă, și de un complex de investiții realizate pe de-o parte de investitorul privat, catalizatorul dezvoltării acestei zone, dar și de administrația publică locală și județeană – drumul, sistemul de canalizare și iluminare, parcul, viitoarele investiții ce vor fi dezvoltate aici, toate fac parte dintr-un program de natură să contribuie la mărirea municipiului Târgoviște. Beneficiile sunt multiple, de la ceea ce înseamnă taxe și impozite, până la o zonă comercială foarte atractivă, care va fi un magnet pentru locuitori (…) și dincolo de investiție se transmite și un semnal că, la Târgoviște există o piață, că aici sunt resurse financiare de natură să susțină o asemenea investiție și asemenea servicii.”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedentPrecizări privind circulația rutieră pe DJ 720E, Gara Târgoviște Sud – strada Petru Cercel
Articolul următorPlanifici o călătorie în străinătate? Citește întâi asta!