Acasă Educație S-a tăiat nodul gordian! S-a stabilit în sfârșit cum se va începe...

S-a tăiat nodul gordian! S-a stabilit în sfârșit cum se va începe anul școlar în Dâmbovița!

112
0

Anunțul cel mai așteptat de către părinții elevilor de toate vârstele din județul nostru, dar și de către directori, profesori, învățători, educatori și nu numai, a fost, în sfârșit făcut: s-a decis azi cum se va începe, luni, 14 septembrie, anul școlar în Dâmbovița. Prin Hotărârea nr. 24 din 10.09.2020, privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Dâmbovița pentru începutul anului școlar 2020-2021, adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, au fost stabilite unitățile școlare din județ care vor începe anul școlar după cele trei scenarii: scenariul 1, toți elevii participă la cursuri, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție împotriva infectării cu Sars – Cov2, scenariul 2, așa numitul scenariu ”hibrid”, când participarea zilnică este stabilită numai pentru preșcolari, școlarii de învățământ primar, elevii de clasa a VIII-a și elevii de clasa a XII-a, restul elevilor urmând să vină la școală prin rotație, scenariul 3, când toți elevii învață de acasă, în sistem online.

Pentru scenariul 1, cu toți elevii la școală, au fost desemnate 68 de unități școlare din județ (niciuna din Târgoviște), pentru scenariul 2, ”hibrid”, au fost stabilite 80 de unități școlare,și aici sunt incluse toate grădinițele, școlile și liceele din Târgoviște, iar pentru scenariul 3, numai online, sunt numai 5 unități școlare din județ: două școli postliceale din Târgoviște, o școală din Gura Foii, o școală din Moțăieni și Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa.

Vă redăm mai jos comunicatul de presă care anunță adoptarea acestei importante hotărâri care lămurește, cu numai 4 zile înainte de începerea anului școlar, variantele cu care se pornește în această adevărată ”aventură” pe care nu mai experimentat-o, deocamdată, nimeni, la noi, care va fi conviețuirea pe termen lung cu teribila epidemie de coronavirus. Textul Hotărârii nr. 24 din 10.09.2020, privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Dâmbovița pentru începutul anului școlar 2020-2021, dar și lista completă cu unitățile școlare din fiecare scenariu de lucru, le veți găsi aici.

Comunicat de presă

În conformitate cu prevederile art. 6 din Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării nr. 5.487/31.08.2020 și al Ministerului Sănătății nr. 1.494/31.08.2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , și luând în considerare avizul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița nr. 20690/10.09.2020 și al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița nr. 7549/09.09.2020, astăzi, 10.09.2020, Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița – domnul Aurelian Popa a supus dezbaterii, membrilor comitetului, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Dâmbovița pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Astfel, membrii C.J.S.U. au adoptat Hotărârea nr. 24 din 10.09.2020, privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Dâmbovița pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Prezenta hotărâre va fi revizuită în condițiile art. 4 alin. (4) lit. e) din Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr. 5.487/1.494 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârea menționată, ce cuprinde anexele 1-3, poate fi consultată pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități-Situații de Urgență.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

Articolul precedentConcert Past Forward la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi
Articolul următorEpidemia nu pare să dea înapoi! 1380 noi cazuri de coronavirus raportate în țară!