Acasă Asociația Be You Proiectul Erasmus+ KA2 Path to Success al Asociației Be You a debutat...

Proiectul Erasmus+ KA2 Path to Success al Asociației Be You a debutat cu succes! A avut loc deja prima întâlnire transnațională, în Polonia, la Wrocław!

4
0

Comunicat Proiect Erasmus KA2
Path to Success – Empowering youth for the future through career guidance
Proiectul Erasmus+ KA2 Path to Success a debutat cu prima întâlnire transnațională care a avut loc în perioada 25-26 iunie 2024 în Wrocław, Polonia.
Proiectul 𝐏𝐚𝐭𝐡 𝐭𝐨 𝐒𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐬 – 𝐄𝐦𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐲𝐨𝐮𝐭𝐡 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐭𝐡𝐫𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐜𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫 𝐠𝐮𝐢𝐝𝐚𝐧𝐜𝐞 (Path to Success) este coordonat de ASOCIAȚIA BE YOU ĂŽn parteneriat cu Fundația Spark din Wrocław, Polonia, Institutul pentru Antreprenoriat, Turism și Tineret – ZPTM BreĹžice din Slovenia și Asociația Youthfully Yours SK din NiĹžnĂ˝ KlĂĄtov, Slovacia.

Scopul proiectului este de a răspunde provocărilor de pe piața muncii cu care se confruntă tinerii, oferindu-le activități de consiliere în carieră care să îi sprijine în consolidarea competențelor transversale și creșterea șanselor de pătrundere pe piața muncii.
Proiectul are în vedere crearea unei rețele de lucrători de tineret specializați în a oferi activități și programe de consiliere în carieră, echipându-i cu metodologii și instrumente adecvate în lucrul cu tinerii în acest domeniu.
Întâlnirea consorțiului a debutat cu prezentarea organizațiilor partenere, a proiectului și a rezultatelor care vor fi create pe parcursul implementării.

În timpul întâlnirii am avut-o alături de noi pe doamna Mirosława Ryś, din rândul partenerilor locali din Wrocław care ne vor sprijini în implementarea activităților locale și pilotarea rezultatelor proiectului.
Cele două zile de întâlnire au fost foarte productive întrucât am stabilit sarcini legate de implementare, responsabilități și modul de lucru la primele produse intelectuale. Astfel, în cadrul proiectului vor fi dezvoltate următoarele produse intelectuale:

  1. Ghid de bune practici. Acest ghid presupune o colecție de 20 de bune practici și activități utilizate în consilierea și orientarea în carieră a tinerilor.
  2. Program de consiliere și orientare în carieră. Programul își propune să ofere activități de orientare în carieră pentru tineri. Acesta va avea o abordare holistică integrând informații teoretice despre piața muncii și orientarea în carieră și activități practice care vizează dezvoltarea competențelor necesare cu ajutorul educației non-formale.
  3. Joc de cărți pentru interviul de angajare. Acest instrument va folosi principiul gamificării pe tema interviului de angajare și a competențelor transversale. Participanții vor avea posibilitatea să răspundă la întrebări din cadrul interviului de angajare, să rezolve provocări și să își exerseze competențele transversale într-o manieră interactivă prin joc și joacă.
  4. Instrument de formare. Acesta va include un program de instruire despre cum poate fi utilizat programul de consiliere în carieră și jocul de cărți, fiind completat de un curs de formare rezidențial în România ce va implica lucrători de tineret din Europa. Lucrătorii de tineret vor fi pregătiți să desfășoare activități de consiliere și orientare în carieră pentru tineri.
    Path to Success este un Parteneriat de Cooperare în Domeniul Tineret, Acțiune cheie 2, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+.
    Rămâneți alături de noi pentru informații periodice despre implementarea proiectului și realizarea produselor intelectuale.
Articolul precedent150 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European sunt disponibile pentru români prin rețeaua EURES