Acasă Afaceri Primirea cererilor unice de plată în agricultură s-a încheiat

Primirea cererilor unice de plată în agricultură s-a încheiat

179
0

COMUNICAT DE PRESĂ

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  a finalizat Campania de primire a cererilor unice de plată în agricultură, pentru anul 2020.

      Precizăm că, în perioada 01 martie – 15 iunie fermierii au depus cereri de plată fără penalități, iar pentru cererile depuse în intervalul 16 iunie – 10 iulie vor fi calculate penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, aplicate la suma totală pe care ar fi avut-o de încasat fermierul .

   In județul nostru au solicitat sprijin prin cererea unică, în acest an, 23.486 de fermieri, pentru o suprafață de 126.967,96 ha.

   De asemenea, reamintim fermierilor dâmbovițeni că, în perioada 14-22 iulie, se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalități, ale declarației de suprafață completate de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificări pentru fermierii cu neconformități: suprapuneri și supradeclarări de parcele. Aceste notificări au fost  transmise fermierilor care au  posibilitatea revizuirii declarației inițiale.

   De la 01 iulie a început activitatea de control pe teren, care se va desfășura în paralel cu activitatea de control administrativ, în vederea începerii plăților în avans.

APIA Centrul Județean Dâmbovița

Director executiv,

Ec.Corina  Garleanu

Articolul precedentCifre mari și azi: 413 cazuri noi, 235 de pacienți la ATI!
Articolul următorContracte de lucrări pentru încă 75 de km de drumuri județene!