Acasă CJAS Dâmbovița Prima conferință de presă a noului director general al CJAS Dâmbovița, jr....

Prima conferință de presă a noului director general al CJAS Dâmbovița, jr. Cristina Sima

19
0

Astăzi, 1 octombrie, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, doamna jurist Cristina Sima, a susținut prima conferință de presă de la numirea sa în funcție, la data de 1 iulie 2021.

“Am considerat că  e necesar, de la preluarea mandatului, să pot să fac o analiză-diagnostic la nivel de instituție, iar datele pe care le furnizez să fie date reale, în concordanță cu problemele specifice Casei de Sănătate Dâmbovița”, a declarat doamna director general al CJAS Dâmbovița, care a accentuat faptul că a găsit în instituție oameni bine pregătiți profesional, care pot asigura o bună activitate la nivelul cerut și care vor urma și diverse programe de formare profesională:

”Din punct de vedere al personalului, vreau să vă spun că am găsit oameni profesioniști, oameni cu care mă mândresc , oameni care știu foarte bine ce au de făcut, și cel mai important pentru mine, sunt oameni care sunt deschiși la nou. Au înțeles noua abordare a managementului și sunt deschiși pentru o învățare continuă. Vom învăța împreună și ne vom pune la punct. Am discutat cu colegii mei și am ajuns la concluzia că avem nevoie de perfecționare  și de îmbunătățire a cunoștințelor.”

O altă prioritate a noului director general al CJAS Dâmbovița, jr. Cristina Sima este rezolvarea cererilor de  restituire a contravalorii concediilor medicale primite din partea angajatorilor, precizând că a găsit, la momentul preluării mandatului, în jur de 7500 de cereri în așteptare, unele datate din 2019:

”Am considerat că este o problemă primordială, am discutat cu echipa de conducere și cu șefii departamentelor. Am simplificat procedura, am redus numărul documentelor  solicitate angajatorilor, am verificat mai mult de 50% din cererile depuse în acești ani, 2019 și 2020,  și am reușit să dăm în plată, la luna septembrie, cereri în valoare de 9,5 milioane de lei, în condițiile în care, până în luna august, valoarea medie a  plăților era undeva la 3,5 milioane de lei.”

Nu in ultimul rând, printre prioritățile pe care le-a stabilit, doamna director general, Cristina Sima, a trecut și eficientizarea serviciilor  CJAS, cu accent pus pe echipă și digitalizare. De altfel, de la 1 iulie, contractele de prestări de servicii sunt încheiate în format electronic, după ce negocierile și discuțiile prealabile cu furnizorii, au avut loc online. Din punct de vedere financiar, CJAS Dâmbovița stă bine, fiind decontate cheltuielile efective ale spitalelor. Pentru acestea sunt asigurate fondurile până în luna noiembrie, și mai sunt liste de așteptare numai pentru dispozitive medicale.

Îi urăm succes doamnei jurist Cristina Sima în funcția importantă de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița și o asigurăm de tot sprijinul ziarului nostru pentru mediatizarea activității acestei instituții!