Acasă Comunicat de presă Președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul...

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, la Uzina de Produse Speciale de la Dragomirești!

43
0

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi la vizita pe care Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, însoțit de Florin Spătaru, Ministrul Economiei, a făcut-o la Uzina de Produse Speciale de la Dragomirești:

”Astăzi, alături de Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, am vizitat Uzina de Produse Speciale de la Dragomirești.
Mă bucură atenția pe care Comisia Europeană și Ministerul Economiei o acordă industriei de apărare din Dâmbovița, chiar dacă astăzi a fost vizitată doar Uzina de Produse Speciale Dragomirești.
În actualul context, UPS Dragomirești, dar și UM Mija și Uzina Automecanica Moreni au nevoie de toată susținerea guvernamentală, dar și a organismelor europene.
Noi, ca autorități ale administrației publice locale avem în vedere asigurarea infrastructurii de învățământ necesară pregătirii viitorilor specialiști care vor lucra în cele 3 uzine. Efortul nostru trebuie însă sprijinit prin comenzi și contracte ce ar putea să vină dinspre Ministerul Apărării Naționale.
Le mulțumesc pentru vizita de astăzi și sunt convins că există o singură concluzie: industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură!”

În perioada 11-12 aprilie 2023, Comisarul European pentru Piața Internă, Thierry Breton se află într-o vizită oficială în România, al cărei principal obiectiv este industria de apărare. Acesta a declarat:

„Vizita mea este dedicată, în principal, industriei de apărare. Toate statele membre UE sprijină Ucraina, în conflictual pe care Rusia a decis în mod unanim să îl înceapă. Comisia Europeană împreună cu miniștrii apărarii din țările membre UE au decis să lanseze o licitație de peste 1 miliard de euro, cu scopul de a achiziționa echipamente militare. Am identificat peste 15 companii în Europa, din 11 țări, care ar putea să asigure aceste echipamente și, bineînțeles, România este una dintre țări. Am vizitat, la invitația Ministrului Economiei Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, unde am rămas impresionat de profesionalismul și dedicarea angajaților și de echipamentele acestora, ceea ce m-a făcut încrezător în capacitatea României de a fi parte din securitatea europeană”.

Mai multe informații despre această vizită găsiți aici.

Articolul precedentAi nevoie de cazierul judiciar? Citește aici programul de lucru din perioada Sărbătorilor Pascale Ortodoxe!
Articolul următorCercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul rutier