Acasă Educație Președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel POP, va primi...

Președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel POP, va primi azi titlul și diploma de Doctor Honoris Causa din partea Universității Valahia Târgoviște

114
0

Universitatea „Valahia” din Târgoviște va decerna astăzi, 2 iunie 2021, titlul și a diploma de Doctor Honoris Causa, domnului acad. prof.  univ. dr. Ioan-Aurel POP, președinte al Academiei Române. Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00, la Centrul Internațional de Conferințe din Str. Mr. Ion Alexandrescu, nr. 39, Târgoviște (Sala Roșie). După cum se arată într-un comunicat de presă al Universității „Valahia” din Târgoviște:

”Universitatea „Valahia” din Târgovişte are onoarea de a recunoaşte meritele uneia dintre cele mai importante personalități ale istoriografiei românești contemporane. Este greu să cuprindem activitatea ştiinţifică a domnului acad. Ioan-Aurel Pop, concretizată în peste 50 de cărţi, peste 300 de studii, articole, recenzii, rapoarte, cronici apărute în volume științifice, în reviste de specialitate, dar și în publicaţii de largă răspândire, manuale, culegeri de documente, cursuri universitare, însumând mii de pagini tipărite, care abordează o problematică diversă privind istoria și cultura românească văzută din perspectiva unor concepții cu totul originale.

Recunoașterea internațională a profesorului Ioan-Aurel Pop apare reliefată de alegerea sa în componența celor mai înalte foruri științifice europene. Din 1990 devine membru al Comisiei de istorie a relațiilor internaționale din cadrul Comitetului Internațional de Științe Istorice-Milano; din 1999 este membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte-Paris; din 2005 este membru al Institutului pentru Întâlniri Internaționale din Gorizia și membru al Ateneo Veneto-Veneția; din 2006 este membru în Comitetul științific al Institutului de Cercetări a Istoriei Sociale și Religioase-Vicenza, Italia; din 2012 este membru al Academiei Europene de Științe și Artă din Salzburg; iar din 2013 este membru în Colegiul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române.

Alături de această recunoaștere se află primirea a numeroase premii, ordine și distincții dintre care amintim: Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler, conferit de Președintele României în anul 2010, Ordinul de „Onoare” din partea Președintelui Republicii Moldova în același an, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler în 2015, Diploma „Meritul Academic” din partea Academiei Române în 2015, Ordinul „Palmes Academique” în grad de Cavaler din partea Republicii Franceze în 2016 și Ordinul „Steaua Italiei” în grad de Comandor din partea Republicii Italiene în 2016.

Pentru toate aceste merite, primirea domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop în rândul laureaților ,,Doctor Honoris Causa” ne onorează și contribuie la sporirea autorității științifice a instituției noastre.”

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Articolul precedentAzi este Ziua Națională pentru Adopție! Află povestea lui Robi, un copil adoptat de asistentul maternal!
Articolul următorFestivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Glasul Valahiei” și-a desemnat câștigătorii