Acasă DSP Dâmbovița Precizări importante ale DSP Dâmbovița

Precizări importante ale DSP Dâmbovița

280
0

Situația îngrijorătoare privind răspândirea epidemiei de coronavirus în județul Dâmbovița, precum și declarațiile președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, de la începutul săptămâniii trecute, din cadrul ședinței  CJD, cu privire la două focare de coronavirus din Târgoviște (la Oțelinox și la Centrul Rezidențial Vila Orhideea) ne-au făcut să adresăm o mulțime de întrebări principalei instituții care gestionează această grea situație neprevăzută și nedorită de nimeni, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Din răspunsul primit de la conducerea acestei, am aflat că situația din județul nostru este sub control și că nu se impune carantinarea vreunei localități din raza administrativ-teritorială a județului Dâmbovița. ”Focarele de coronavirus, ca  orice focar de boală infecto-contagioasă, se gestionează conform metodologiilor de lucru, cu instituirea măsurilor specifice aplicabile contacților și cazurilor confirmate”, ne-a precizat directorul DSP Dâmbovița, domnul doctor Sorin Stoica.

”Potrivit Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), pentru toate centrele rezidențiale care oferă servicii de asistență socială, este obligatorie testarea de 2 ori pe lună a personalului de îngrijire și a beneficiarilor. În ceea ce privește situația de la Centrul Rezidențial Vila Orhideea, pe care l-ați menționat, din cele 121 de persoane testate (personal și rezidenți) 61 au fost cazuri pozitive. Testările din cadrul SC OȚELINOX au fost testări profilactice efectuate la inițiativa companiei, în legătură cu un caz comunitar apărut, iar în urma acestora 36 de persoane au fost depistate ca fiind infectate cu SARS- cov2.

Toate focarele apărute sunt comunicate instituțiilor cu atribuții în domeniu și toate aceste cazuri se regăsesc în statisticile prezentate în cadrul buletinelor informative. Conform prevederilor OUG 21/2004, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița se află în componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și prin reprezentantul legal – directorul executiv, participă la procesul de luare a deciziilor în cadrul acestui for. Misiunea noastră aflată în slujba cetățenilor este de a le asigura asistența de sănătate publică de care au nevoie, iar pentru realizarea acestui obiectiv au fost depuse eforturi considerabile din partea întregului personal, prin instituirea unui program de lucru continuu, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

DSP Dâmbovița a intervenit prompt și cu profesionalism în fiecare caz în parte și vă asigurăm că o vom face de fiecare dată, cu respectarea prevederilor legale.”

Precizările domnului director al DSP Dâmbovița sunt binevenite în contextul răspândirii de zvonuri, știri false și teorii conspiraționiste, precum și al campaniilor de neînțeles anti-măsuri de protecție împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Coronavirusul există, încă mai sunt focare de coronavirus în județul nostru, trebuie să respectăm indicațiile autorităților și măsurile de siguranță adoptate, pentru a evita infectarea cu SARS- cov2! Îi mulțumim pentru răspunsul prompt și îl asigurăm de tot sprijinul nostru pentru informarea corectă a dâmbovițenilor privind modul în care instituțiile abilitate luptă pentru ei, pentru sănătatea și viața lor, în aceste momente de cumpănă!

Respectați măsurile de protecție, pentru că numai așa TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentGuvernul poate salva Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște
Articolul următorUltimele testări au confirmat cu coronavirus încă 1409 români